dimarts, 31 de juliol del 2012

Amanida tèbia de tomàquet, arròs i pollastre

Aquesta amanida la faig molt a l’estiu quan arribo tard de la feina perquè és molt fàcil de fer i sobretot ràpid, cosa que hem va molt bé perquè sempre arribo amb moltíssima gana.

També va molt bé per portar-la feta en un taper a la oficina, a la platja... o allà on ens vagi bé.

[singlepic id=141 w=400 h=300 float=center]

INGREDIENTS per a 2 persones:

· Un pit de pollastre gran
· 2 o 3 tomàquets mitjans
· Arròs
· Sal
· Oli d’oliva
· Pebre negre o alguna herba aromàtica que ens agradi.
· 1 fulla de llorer
· 1 ceba tendra
· Olives

COM ES FA?

Primer de tot, bullim l’arròs amb aigua, sal i la fulla de llorer i ho refredem amb aigua. Jo els diumenges sempre bullo una mica d’arròs i el tinc a la nevera perquè sempre va bé tenir-ne per ficar en alguna amanida o d’acompanyament d’algun plat. 

Fem el pit de pollastre a la planxa. Per a donar-li més gust li podem ficar pebre negre o l’herba aromàtica que ens agradi. A mi m’agrada molt amb farigola.

Tallem la ceba tendra a tires i li fiquem sal per a treure la fortor. La ceba quedarà tova i no serà tan forta com acabada de tallar. Això també ho podem tenir preparat a la nevera.

Un cop tenim tot preparat anem a servir el plat. Col·loquem l’arròs al fons i li afegim els tomàquets tallats a daus, el pit de pollastre tallat a tires (a mi m’agrada sense refredar perquè li dóna un toc tebi a l’amanida molt bo, però, freda també és molt bona) i la ceba tendra que ja teníem preparada. Li afegim unes quantes olives que ens agradin i ho amanim amb sal, pebre negre i oli d’oliva.

Una variant d’aquesta amanida també molt bona es afegir-hi una llauna de tonyina en comptes del pollastre. Aquesta opció es millor si ens ho volem emportar en un taper per dinar fora.

Aquesta recepta em recorda a l'estiu i per mi l'estiu és aquesta cançó. Aquí la teniu:

[embedplusvideo height="391" width="646" standard="http://www.youtube.com/v/ebqqNqG91XM?fs=1" vars="ytid=ebqqNqG91XM&width=646&height=391&start=&stop=&rs=w&hd=0&autoplay=0&react=1&chapters=&notes=" id="ep6545" /]

Salut¡


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada