dissabte, 15 de desembre del 2012

Aperitius de Nadal I

Us ho havia promès i aquí ho teniu... el primer repertori d’aperitius de Nadal 2012. De moment només he fet un sopar de Nadal amb uns amics i he de dir que vaig passar una tarda genial preparant aquests aperitius amb una molt bona amiga. Les tardes a la cuina m’encanten i si van acompanyades de bona música i bona companyia molt més!

Bé us deixo de moment dos aperitius molt fàcils de fer i amb les quals vam triomfar a la taula! Espero poder fer molts més aquests dies festius que venen!

Comencem!

XUPA XUP DE RAÏM AMB FORMATGE I CROCANTI

img_20121209_230121_1

INGREDIENTS:
  • Raïm
  • Formatge cremós curat
  • Ametlla crocanti
  • Escuradents

Bé, aquesta recepta és tan fàcil com muntar el xupa xup que teniu a la fotografia: primer pinxeu el raïm, el suqueu al formatge cremós i el passeu pel crocanti. Nosaltres els vam presentar sobre una base del crocanti per qui volgués afegir-hi més, com jo! Jejeje ;-)

FARCELLETS SALATS DE CARBASSÓ I TOMÀQUET SEC AMB FORMATGE DE CABRA

Farcellets salats de carbassó i tomaquet sec

INGREDIENTS per a 12 – 17 saladets
  • 1 làmina de pasta de full
  • 1 carbassó
  • 3 – 4 tomàquets deshidratats
  • 100 gr de formatge de cabra
  • orenga
Primer de tot posarem els tomàquets secs a hidratar en aigua tèbia durant uns 30 minuts. Tallem el carbassó a daus petitets i els sofregim en una paella. Quan estiguin fets li afegim el tomàquets sec hidratat tallat a trossets molt petits.

Obrim la làmina de pasta de full i la partim per la meitat. Posem en els costats exteriors la barreja de carbassó i tomàquets que hem preparat i li afegim un trosset de formatge de cabra damunt.

Tanquem les dues meitats per damunt de la pasta (com si fos un llibre) i tallem amb un ganivet perquè quedin quadrats de la mateixa mida. Els tanquem bé i els col·loquem en una safata de forn. Li afegim per damunt una mica d’orenga.

Els tindrem al forn a foc baix fins que la pasta de full comenci a agafar color i ja els tindrem preparats!

Aquests farcellets es poden farcir amb qualsevol ingredient: tonyina, pernil dolç i formatge, sobrassada... imaginació al poder!

PEBROTS DE PIQUILLO FARCIT AMB TRUITA DE PATATES

img_20121209_230436_0

INGREDIENTS per a 12 – 14 pebrots farcits:
  • Un pot de pebrots de piquillo en conserva
  • 4 ous
  • 2 patates
  • 1 ceba
  • sal
  • oli
Aquesta recepta la vaig veure un dia al programa de Karlos Arguiñano i la vaig trobar tan fàcil que des de llavors sempre que faig pebrots de piquillo farcits per picar els faig així.

Primer de tot farem una truita de patates normal, amb ceba!!!! Sempre amb ceba!!! Jejeje ;-). L’únic que canvia es que la deixarem bastant crua perquè un cop li haguem donat dues voltes a la paella la retirarem i la triturarem amb el braç de triturar.

Ja tenim el farcit fet! Doncs només haurem de farcir els pebrots amb l’ajuda d’una cullera i abans de servir-los escalfar-los una miqueta al forn perquè s’acabin de fer els pebrots.

Amb aquestes receptes participo a la última Recepta del 15 de Els fogons de la bordeta. Tot un plaer!


AMB QUINA MÚSICA CUINEM?

Durant l’estona que vam estar a la cuina ens va acompanyar molta música però he escollit el tema Mack the Knife de Bobby Darin tenir el nostre moment nadalenc a la cuina!


1 comentari:

  1. Apa, quin munt de propostes bones! M'encanten les tardes de cuina amb bona companyia... encara que a mi m'agrada encara més cuinar sola, em relaxa! :P
    Moltes gràcies per participar!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina