Bé us deixo de moment dos aperitius molt fàcils de fer i amb les quals vam triomfar a la taula! Espero poder fer molts més aquests dies festius que venen!
Comencem!
XUPA XUP DE RAÏM AMB FORMATGE I CROCANTI
INGREDIENTS:
- Raïm
- Formatge cremós curat
- Ametlla crocanti
- Escuradents
Bé, aquesta recepta és tan fàcil com muntar el xupa xup que teniu a la fotografia: primer pinxeu el raïm, el suqueu al formatge cremós i el passeu pel crocanti. Nosaltres els vam presentar sobre una base del crocanti per qui volgués afegir-hi més, com jo! Jejeje ;-)
FARCELLETS SALATS DE CARBASSÓ I TOMÀQUET SEC AMB FORMATGE DE CABRA
INGREDIENTS per a 12 – 17 saladets
- 1 làmina de pasta de full
- 1 carbassó
- 3 – 4 tomàquets deshidratats
- 100 gr de formatge de cabra
- orenga
Obrim la làmina de pasta de full i la partim per la meitat. Posem en els costats exteriors la barreja de carbassó i tomàquets que hem preparat i li afegim un trosset de formatge de cabra damunt.
Tanquem les dues meitats per damunt de la pasta (com si fos un llibre) i tallem amb un ganivet perquè quedin quadrats de la mateixa mida. Els tanquem bé i els col·loquem en una safata de forn. Li afegim per damunt una mica d’orenga.
Els tindrem al forn a foc baix fins que la pasta de full comenci a agafar color i ja els tindrem preparats!
Aquests farcellets es poden farcir amb qualsevol ingredient: tonyina, pernil dolç i formatge, sobrassada... imaginació al poder!
PEBROTS DE PIQUILLO FARCIT AMB TRUITA DE PATATES
INGREDIENTS per a 12 – 14 pebrots farcits:
- Un pot de pebrots de piquillo en conserva
- 4 ous
- 2 patates
- 1 ceba
- sal
- oli
Primer de tot farem una truita de patates normal, amb ceba!!!! Sempre amb ceba!!! Jejeje ;-). L’únic que canvia es que la deixarem bastant crua perquè un cop li haguem donat dues voltes a la paella la retirarem i la triturarem amb el braç de triturar.
Ja tenim el farcit fet! Doncs només haurem de farcir els pebrots amb l’ajuda d’una cullera i abans de servir-los escalfar-los una miqueta al forn perquè s’acabin de fer els pebrots.
Amb aquestes receptes participo a la última Recepta del 15 de Els fogons de la bordeta. Tot un plaer!
Durant l’estona que vam estar a la cuina ens va acompanyar molta música però he escollit el tema Mack the Knife de Bobby Darin tenir el nostre moment nadalenc a la cuina!
Apa, quin munt de propostes bones! M'encanten les tardes de cuina amb bona companyia... encara que a mi m'agrada encara més cuinar sola, em relaxa! :P
ResponEliminaMoltes gràcies per participar!
Petonets
Sandra