dijous, 31 de gener del 2013

Arròs caldós de rap i carxofes

Avui us porto una recepta de cap de setmana. Si demà aneu a comprar i no sabeu que fer per dinar aquesta és una recepta de diumenge amb la que segur que triomfareu.

IMG_20130131_001121

INGREDIENTS per a 2 persones:
  • 250 gr de rap aproximadament
  • 2 carxofes grans o 3 petites
  • 200 gr d'arròs
  • 1 ceba
  • oli
  • sal
  • pebre negre
Per fer el sofregit:
  • Tomàquet en conserva
  • Mig pebrot vermell
  • 1 all petit
  • julivert
Per fer el brou:
  • El cap del rap
  • 1 pastanaga
  • 1 ceba
  • 1 patata
  • 1 tomàquet
  • julivert
COM ES FA?

Primer de tot prepararem el brou. Netegem bé el cap del rap per evitar que tingui una mica de sorra i el fiquem en una cassola cobert d'aigua amb la resta de verdures. Li afegim sal i ho deixem que es bulli durant uns 20 minuts. El brou de peix no triga molt en fer-se. 

Mentre s'està fent el brou netegem el tronc del rap, el tallem a trossos no molt gruixuts i li traiem l'espina central. Ens han de quedar unes boles de rap sense espines i així serà més còmode de menjar amb la cullera. El salpebrem i el reservem.

Tallem la carxofa a trossos i la reservem en aigua amb una mica de llimona per tal que no s'oxidi.

Prepararem ara el sofregit. En un got batedor posem 1 tomàquet en conserva (si no en tinc compro el tomàquet sencer pelat que també serveix), el mig pebrot vermell, 1 all petit i una mica de julivert. Ho piquem tot amb el túrmix fins a que quedi ben triturat.

Agafem una paella alta o una cassola ampla per fer arròs i hi sofregim una mica el rap perquè quedi una mica daurat per fora. Un cop està fet el traiem i el reservem.

A la mateixa paella daurem la ceba un cop picada i quan comenci a estar transparent li afegim les carxofes. Deixem que es facin i hi afegim el sofregit. Ho deixarem a foc baix fins a que el tomàquet canvii de color i no estigui tan vermell que serà el moment en que comença a estar fet. Hi afegim el rap i l'arròs i ho removem una mica, no massa perquè en aquest tipus d'arròs no cal que tregui el midó.

Ara és el moment d'afegir-hi el brou. Amb l'ajuda d'un colador anem contant 3 cassos de brou per 100 grams d'arròs que serà el plat d'una persona. Si veiem que beu molt caldo li afegirem més a mesura que l'arròs es vagi fent. Ha de quedar caldós.

Bé, plat per llepar-se els dits i amb una ampolleta de vi blanc segur que triomfeu!

AMB QUINA MÚSICA CUINEM?

Com ja haureu vist m'agrada molt Rihanna però avui us porto una versió d'una cançó seva feta que quan la vaig sentir em va encantar. Espero opinions! ;-)

4 comentaris:

  1. Irene, no sé com t'ho fas, però les fotos de les teves receptes sempre fan un goig...! aquesta segur que la provo! nyam!!! una abraçada i felicitats un altre cop pel blog!

    ResponElimina
  2. Moltes gràcies! Ja em diràs com et surt! Ens veiem aviat!

    ResponElimina
  3. Ostres, ostres, ostres .... que bo!
    Vull dir: rap, rap, rap, i la resta clar ... un dels millors arrossos que he menjat en ma vida! Quina delícia! Estic amb el cafè, però he vingut corrents a dir-te que m'ha quedat genial. Gràcies

    ResponElimina
  4. Hola!!! Jo estic seguint per primer cop la teva recepta...i te una pinta...i fa una oloreta mentres va fent el xupxup......molt bona recepta rollingfogons!

    ResponElimina