dilluns, 20 d’agost del 2012

Gaspatxo de meló

Aquest dies fa molta calor i he pensat en fer aquest gaspatxo fresquet que és una variant del típic gaspatxo andalús.

[singlepic id=143 w=400 h=300 float=center]

INGREDIENTS per a 2 persones:

  • ½ meló, es millor que estigui bastant dolç

  • 1 tomàquet madur

  • ½ cogombre

  • 1 pebrot verd

  • 1 ceba tendra petita

  • pa

  • 1 all petit

  • aigua

  • sal

  • vinagre

  • oli


COM ES FA?

Fiquem la miga de pa en remull a l'aigua i ho reservem.

Col·loquem en un recipient el tomàquet sense pell, el pebrot verd, el cogombre, la ceba tendra, l'all i el meló, tot trossejat i ho triturem afegint poc a poc l'aigua. La textura ha de ser a gust de cadascú, si ho volem més líquid li podem afegir més aigua. Ho passem per un colador per a treure tots els trossos de pell o restes que se'ns hagin quedat dins.

Un cop ho tenim colat ho amanim amb la sal, el vinagre i l'oli.

Aquest plat es pot decorar amb trossos de pernil o una mica de menta per a que sigui més refrescant. Ho podem fer servir com a primer plat o com un aperitiu.

Com a banda sonora del plat us deixo la cançó d'aquest estiu. A veure si amb aquesta recepta i aquesta cançó fem passar la calor¡

Salut¡

[embedplusvideo height="391" width="646" standard="http://www.youtube.com/v/hcm55lU9knw?fs=1" vars="ytid=hcm55lU9knw&width=646&height=391&start=&stop=&rs=w&hd=0&autoplay=0&react=1&chapters=&notes=" id="ep6127" /]

2 comentaris:

  1. Sí amb aquesta calor els gaspatxos estan a l'ordre del dia de molts menús de casa. He fet gaspatxos de síndria, de cireres i de maduixa. He fet crema de meló només amb llimona i sal (amb menta i/o pernil per decorar). Encara no he barrejat el meló amb el tomàquet, però ho provaré demà mateix.

    ResponElimina
  2. Doncs ho has de provar! és molt bo! el truc està en que el meló ha de ser molt dolç, així el contrast entre el dolç i el salat es nota més...

    Ja em diràs que tal t'ha sortit¡

    Salut¡

    ResponElimina