dilluns, 6 d’agost del 2012

Quiche de verdures i bacon

L’artífex oficial d’aquesta recepta és el meu home, ja que, ell va ser el primer que la va provar de fer i ens va agradar molt. Des de llavors l’hem cuinat moltes vegades quan venen amics a sopar o inclús l’hem portat a casa d’algú que ens ha convidat.

Els ingredients es poden variar depenent de les verdures o ingredients que més ens agradin.

[singlepic id=140 w=400 h=300 float=center]

INGREDIENTS per a 4 persones:

  • Pasta brisa, de vegades també ho fet amb pasta fullada que també queda molt bé

  • 4 ous

  • 200 ml de nata líquida per cuinar

  • Mig paquet de formatge cremós per untar

  • Verdures; jo normalment li fico ceba, pebrot vermell, carbassó i albergínia, però ho podem fer amb qualsevol cosa que tinguem.

  • 150 gr de bacon

  • Sal


COM ES FA?

Primer de tot comencem a fer el farcit de la quiche: tallem les verdures a daus petites i les passem per la paella. Quan estiguin fetes li afegim el bacon fins a que estigui daurat i reservem el farcit. 

En un bol batem els 4 ous i li afegim una miqueta de sal. Ho barregem bé amb el formatge cremós fins a que no quedin grumolls i li afegim la nata líquida. Un cop ho tenim ben barrejat li afegim el farcit que havíem reservat.

Ara, en un motllo de quiche (o en qualsevol altre que sigui baixet) col·loquem la pasta brisa per a que quedi ben adherida al motllo i dins li afegim el farcit.

Escalfem el forn i quan estigui calent introduïm la quiche a 180º. Al principi és millor posar el foc només per baix perquè així ens assegurem que es faci bé per dins i evitem que se’ns cremi per dalt. Quan passin 5 minuts podem encendre la part de dalt per a que s’acabi de gratinar. Ho deixarem uns 10 minuts més vigilant que no es cremi. Per comprovar que està fet podem agafar un escuradents i ho punxem. Si surt net es que està fet per dins.

Hi ha un truc per si veiem que se’ns comença a cremar per dalt i no esta fet per dins: ho tapem amb paper de plata i així evitarem que s’acabi de cremar per dalt i se seguirà cuinant per dins.

Ara la música: la quiche lorraine prové de França i he pensat en deixar-vos aquesta cançó que m'agrada moltíssim perquè em transmet molta tranquilitat. Crec que menjar un trocet d'aquesta quiche escoltant aquesta cançó pot ser un plaer. Aquí us la deixo:

[embedplusvideo height="512" width="646" standard="http://www.youtube.com/v/_tzfD6_NljQ?fs=1" vars="ytid=_tzfD6_NljQ&width=646&height=512&start=&stop=&rs=w&hd=0&autoplay=0&react=1&chapters=&notes=" id="ep8445" /]

Salut¡

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada