diumenge, 26 d’agost del 2012

Sindrieta de Tarragona

El passat dia 19 d'agost es va celebrar la festivitat de Sant Magí a Tarragona. Durant tota la setmana la beguda típica que podem trobar a molts locals és la Sindrieta. Com veureu és molt i molt refrescant pel que ens ajuda a passar la calor que fa durant aquesta època.

Aquí us deixo la recepta de la Sindrieta a la meva manera. Segurament a locals especialitzats la fan d'una forma més professional, però, la meva Sindrieta casera no li té res a envejar ;-)

[singlepic id=142 w=400 h=300 float=center]

INGREDIENTS:

  • ½ síndria

  • 2 o 3 llimes

  • 90 gr de sucre per litre de síndria

  • Chartreuse groc

  • Chartreuse verd


COM ES FA?

Tallem la síndria a daus i la liqüem. Calculem la quantitat de suc de síndria que ha sortit i afegim uns 90 grams de sucre blanc per cada litre de suc de síndria que ens surti. Li afegim el suc de 2 o 3 llimes, depenent de si ens agrada més o menys àcid. Podem afegir-hi unes maduixes i tritura-ho amb aquest suc, però, al no ser època de maduixes no sempre en trobarem.


Ara ja tenim fet el suc que se'ns convertirà en el granissat de síndria. Ho haurem de posar al congelador i durant dues hores anar remenant fins que tingui la textura de granissat.

Un cop tenim el granissat fet ho posem en una copa i li afegim una mida de Chartreuse verd per dues de Chartreuse groc. Tallem una mica de llima i ho posem a la copa per decorar.

Si no volem que tingui licor, també queda molt bé presentat amb boles de meló o amb trossos de maduixa.

Us deixo aquesta cançó d'un grup de Tarragona que sona molt durant totes les festes i que convida a ballar i a passar-ho molt bé.

Salut¡

[embedplusvideo height="391" width="646" standard="http://www.youtube.com/v/2Fy8P1MVfsQ?fs=1" vars="ytid=2Fy8P1MVfsQ&width=646&height=391&start=&stop=&rs=w&hd=0&autoplay=0&react=1&chapters=&notes=" id="ep7990" /]

3 comentaris:

  1. Donde este un buen gin tonic.

    ResponElimina
  2. Com es nota que tens el sabor de les fetes al cos. Però tot s'acaba ;)

    ResponElimina
  3. [...] que vaig fer per les festes de Sant Magí ensenyant-vos com feia la Sindrieta de Tarragona, he volgut fer una recepta dedicada a la festes de Santa [...]

    ResponElimina