dimarts, 25 de setembre del 2012

Amanida de cigrons i ruca amb farigola

Després de Santa Tecla i d’aquests dies festius toca tornar a la feina i recuperar-nos! Ara comencem amb la rutina i amb totes les nostres obligacions; i, amb això arriben les carmanyoles!

He introduït una nova categoria al llistat, ja que, durant l’hivern són bastants els dies que per una cosa o per una altra m’he de quedar a dinar a la feina.

Us ensenyaré una de les meves receptes què a més de saludable és de les més ràpides i fàcils de fer. Ideal per aquells dies que no tenim temps de ficar-nos a cuinar per al dia següent.

[singlepic id=153 w=400 h=300 float=center]

INGREDIENTS per a 2 persones:

  • 250 gr. de cigrons cuits

  • Ruca (si no en teniu també queda bé amb canonges)

  • 1 tomàquet

  • Mig pebrot vermell

  • 50 gr. de formatge fresc

  • 1 llauna de tonyina en conserva

  • Farigola

  • Sal

  • Oli


COM ES FA?

Agafem una carmanyola (he de dir que prefereixo de vidre perquè conserven molt millor el dinar i mantenen millor la temperatura per als qui no tingueu nevera a la feina) i posem a baix de tot la ruca. 

Si són cigrons de pot els escorrim el líquid de la conserva i els netegem bé sota l’aixeta. Els posem en un bol i li afegim la resta d’ingredients tallats a trossets. Ho amanim amb la farigola i ho posem al taper damunt de la ruca.

A la feina sempre tinc una mica d’oli, sal i vinagre per amanir, pel que, només faltarà afegir sal i oli abans de menjar-m’ho. Si ho voleu portar amanit penseu que pot ser que la ruca o canonges us quedin tous, però, quan no hi ha més remei.....

La cançó d’avui és No stress de Laurent Wolf, que crec que amb el títol ja no us he d’explicar res més.

Ànims i bona tornada a la realitat!

[embedplusvideo height="512" width="646" standard="http://www.youtube.com/v/bVRnMrl2oj8?fs=1" vars="ytid=bVRnMrl2oj8&width=646&height=512&start=&stop=&rs=w&hd=0&autoplay=0&react=1&chapters=&notes=" id="ep6593" /]

3 comentaris:

  1. Tambe pots fer una vinagreta i portarla en un tuper petit, no? La vinagreta amb una pica de vinagre, oli i mostassa segur que queda molt be.

    ResponElimina
  2. I tant! a més ara trobem al mercat molts pots i complements per portar a l'oficina! cada cop és més fàcil dinar fora...

    ResponElimina
  3. [...] temps us vaig preparar els una amanida de cigrons que ens va ajudar a menjar llegums a l’estiu però, hi han moltes més receptes de llegums [...]

    ResponElimina