dimecres, 12 de setembre del 2012

Coca amb recapte i llonganissa

A qui no li agrada la coca amb recapte? Qui no ha portatu coca en recapte a casa d’uns amics a sopar? Doncs jo tenia ganes de provar de fer-la a casa i realment el resultat em va sorprendre ja que, no es gens complicat de fer i queda molt bé.

La recepta de la massa la vaig agafar de la pàgina de l’ajuntament de Riudoms, tot i que vaig fer algun petit canvi.

[singlepic id=159 w=400 h=300 float=center]

INGREDIENTS per a 4 persones:

  • 500 g de farina

  • 1 sobre de llevat en pols (20 gr aprox)

  • sal

  • pebre vermell

  • aigua tèbia

  • 100 cl oli d’oliva verge extra

  • 1 pebrot vermell

  • 3 o 4 cebes

  • 2 botifarres


COM ES FA?
Primer de tot farem la massa. Posem la farina al marbre de la cuina i li afegim el llevat i una mica de sal. Li anem afegint l’aigua i ho anem amassant fins a que quedi una bola i es separi perfectament del marbre. Ho posem en un bol i ho deixem reposar entre 2 i 3 hores tapat amb un drap.


Un cop ha passat el temps tornem a agafar aquesta massa i li anem afegint poc a poc l’oli fins a que quedi una textura elàstica, aproximadament uns 100 cc. Ho tornem a deixar reposar uns 30 minuts ben tapat.

Agafem la massa un cop reposada, la col·loquem damunt del marbre i la treballem per donar-li la forma de coca. És important que quedi molt molt prima perquè així sortirà més bona. Es pot treballar una mica primer al marbre i després passar-ho a la safata però jo, per evitar que se’m trenqués, el que vaig fer va ser treballar-la directament damunt d’una paper vegetal i després passar-ho amb compte a la safata.

Mentre la massa ens està reposant aprofitem per preparar els ingredients de la guarnició. Primer de tot farem el pebrot escalivat al forn. Agafem el pebrot, ho netegem bé i amb una mica de paper de cuina amb oli li anem passant per a que quedi tota la pell impregnada d’oli. Ho fiquem al forn a 180º durant 15-20 minuts i ho anem girant. Ho deixem refredar i quan estigui fred ho pelem i ho tallem a tires.

Per preparar la ceba la tallem a rodanxes. Les col·loquem en un plat i ho salem. A la recepta original diu que s’ha de salar quan esta damunt la coca, però, jo vaig preferir salar-la uns 10 minuts abans en un plat perquè així ja es comença a estovar i es fa més ràpid.

En un paella fem la llonganissa i quan estigui feta la tallem a trossos i ho reservem també.

Bé, ja tenim tots els ingredients preparats. Ara, agafem la massa i li posem damunt la ceba, el pebre vermell i un raig d’oli. Ho fiquem al forn amb el foc a 200º només per baix primer per a que es faci la massa durant uns 10 minuts. Un cop ha passat el temps canviem el foc i ho posem amb el foc també per dalt i baixem una mica la potència a 180º. Quan veiem que la massa està dura (aproximadament uns 15-20 minuts) i la ceba feta li posem damunt el pebrot i la llonganissa només per a que s’escalfin.

Ja veureu que bé que queda. Podeu, en comptes de botifarra, afegir-hi arengades que també queda boníssima.

Avui us deixo la cançó Miami Beach de Lax’n Busto. Us la deixo amb la lletra que m’agrada molt perquè ens diu que hem de valorar més els nostres productes i estimar-nos una miqueta més!

[embedplusvideo height="391" width="646" standard="http://www.youtube.com/v/VHYatwTxLfE?fs=1" vars="ytid=VHYatwTxLfE&width=646&height=391&start=&stop=&rs=w&hd=0&autoplay=0&react=1&chapters=&notes=" id="ep5148" /]

4 comentaris:

  1. Sí, sí. Segur que és fàcil i a més recomano a tothom que faci a casa tot el que pugui, però és que resulta que la coca del Ciurana és tant bona ... i només haig de creuar el carrer. Avui el que he fet (molt més fàcil) són els espaguetis amb ceba i botifarra negra. Ummmmm

    ResponElimina
  2. M'alegro que t'hagin agradat els espaguetis!! sabia que t'agradarien ;-) I anima't a fer la coca!! que estem de retallades i així surt molt més barata i més bona!!

    ResponElimina
  3. La veritat es que aixo de fer les masses tiran una mica enrera, pero segur que surt molt mes bona que amb la comprada al super, una tarde que no tens res a fer a probar..... S' ha d'intentar.

    ResponElimina
  4. [...] una coca com la que vam fer amb llardons i botifarra però, li canviarem els ingredients. Farem una coca [...]

    ResponElimina