divendres, 21 de setembre del 2012

Bombons de Chartreuse

Igual que vaig fer per les festes de Sant Magí ensenyant-vos com feia la Sindrieta de Tarragona, he volgut fer una recepta dedicada a la festes de Santa Tecla.

La beguda típica d'aquestes festes és la mamadeta, però, al tenir la dificultat de fer-se amb granissat de llimona, he fet una altra recepta amb Chartreuse que crec que també un agradarà.

[singlepic id=152 w=400 h=300 float=center]

INGREDIENTS per a 8 bombons:

  • 125 gr de xocolata negre foundant

  • 50 gr aproximadament de mantega

  • una mida de Chartreusse groc (o verd pels més valents! ;-))


COM ES FA?

En una cassola a foc lent posem la xocolata trencada a trossos i la mantega fins a que es desfaci. Li afegim la mida de Chartreuse, jo ho calculo amb el tap de la mateixa ampolla, però podeu ficar-hi més o menys depenent de si us agraden més o menys forts. 

Ho poseu en un motllo de bombons (o en un cubitera) i ho poseu en la nevera fins a que torni a ser dur, que serà quan els podeu desmotllar i menjar! Amb compte que a qui li agradi la xocolata pot ser addictiu!

Que podeu fer si els voleu sense alcohol? Si no voleu o no podeu beure alcohol podeu reduir la quantitat de Chartreuse en una paella a foc lent fins a que quedi aproximadament a la meitat. En aquest punt, s'haurà evaporat l'alcohol i tindreu també el gust de Chartreuse als bombons.

Avui és la baixada de l'Àliga amb el que us havia de deixar l'Amparito per a animar-nos a gaudir d'aquesta festa que cada any té més seguidors! La versió és la que ha fet l'Ajuntament de Tarragona a la campanya “Treu l'amparito que portes dins” on s'animava a la gent a gravar i enviar els seus vídeos quotidians amb la cançó de l'amparito de fons.

Vinga valents!

[embedplusvideo height="391" width="646" standard="http://www.youtube.com/v/6lQi_svUMZ0?fs=1" vars="ytid=6lQi_svUMZ0&width=646&height=391&start=&stop=&rs=w&hd=0&autoplay=0&react=1&chapters=&notes=" id="ep8160" /]

Amb aquesta recepta  m'estreno a la Recepta del 15 dels Fogons de la Bordeta i que aquest mes la dediquen a la xocolata.


 

2 comentaris: