divendres, 7 de setembre del 2012

Endívies a la planxa amb salmó i vinagreta de poma

Avui toca recepta fàcil fàcil, però, que la forma en que la cuinarem fa que sigui diferent. Farem una amanida de endívies a la planxa.

La veritat és que no havia provat mai de fer endívies a la planxa, però, havia llegit moltes receptes en que les feien d’aquesta manera i les recomanaven. He de dir que després de provar-ho m’ha sorprès, perquè, si bé en un primer moment la primera mossegada et resulta estranya, (suposo que malacostumem als nostres sentits a que un determinat aliment només és pot menjar d’una determinada forma) a la segona comença a agradar-te, fins que acabes el plat i veus que la endívia a la planxa fa que s'accentui el seu gust i, a més, amb el contrast del salmó fred queda genial.

Ja em direu que us ha semblat quan les proveu.

[singlepic id=129 w=400 h=300 float=center]

INGREDIENTS per a 2 persones:

  • 2-3 endívies

  • 150 gr de salmó fumat


Per la vinagreta:

  • Mitja poma àcida

  • Vinagre de poma

  • Oli

  • Sal


COM ES FA?

Netegem les endívies i les tallem per la meitat. Escalfem prèviament la planxa i quan estigui calenta les posem per a que es facin. S’han de fer pel centre primer i un cop estigui les girem una mica per la part de la fulla amb compte perquè per la part exterior se’ns poden cremar més ràpid. 

Mentre s’estan fent les endívies prepararem la vinagreta. Tallem la poma a daus molt petits i els col·loquem en un bol. Li afegim el vinagre que en aquest cas he fet servir un vinagre de poma però que no hi ha problema si es canvia per un altre. Li anem afegint poc a poc l’oli i anem removent per a que es mescli amb el vinagre i s’impregni a la poma. Ho corregim de sal.

Per a presentar-ho: tallem a tires els salmó fumat i li col·loquem damunt de les endívies. Li afegim la vinagreta per damunt i ja ho tenim llest.

Fàcil fàcil eh¡¡ Espero que us animeu a provar-la.

Avui al ser divendres toca cançó més moguda. Us deixo una cançó Drive que ha sonat molt aquest estiu i així comencem bé el cap de setmana.

Salut!

[embedplusvideo height="391" width="646" standard="http://www.youtube.com/v/oxqnFJ3lp5k?fs=1" vars="ytid=oxqnFJ3lp5k&width=646&height=391&start=&stop=&rs=w&hd=0&autoplay=0&react=1&chapters=&notes=" id="ep2237" /]

1 comentari:

  1. Recepta molt divertida, igual que la musica escollida. Segueix aixi que estas donant idees diferents.

    ResponElimina