divendres, 14 de setembre del 2012

Paninis de carbassó amb gambetes i pernil

L'altre dia em van donar un carbassó enorme de l'hort d'un tiet. Al principi vaig pensar en fer una crema, però, al ser tan gran tenia ganes de provar alguna recepta nova amb ell. Al dia següent em vaig decidir i vaig provar aquest plat. Realment em va quedar prou bé! Amb un gust molt fi i molt suau va ser un excel·lent sopar lleuger i sa. A més, si teniu nens segur que els hi agrada menjar una panini una mica diferent ;)

[singlepic id=157 w=400 h=300 float=center]

INGREDIENTS per a 2 persones:

  • 1 carbassó gran, si no en teniu necessitareu 2 petits

  • 300 gr de gambetes pelades

  • 150 gr de pernil salat

  • 75 gr de formatge fresc

  • formatge ratllat per gratinar

  • sal

  • oli d'oliva


COM ES FA?

Primer de tot preparem els carbassons. En el meu cas, al ser molt gran, el que faig fer va ser tallar-ho per la meitat i després obrir-los pel centre. Si agafeu dos carbassons petits només els heu d'obrir pel centre. Un cop els tenim obert amb un ganivet tallem unes línies pel centre amb compte de no arribar a la part de fora del carbassó. Això farà que la part de dins se'ns faci més ràpid i poguem treure la polpa del carbassó més ràpid. Els col·loquem en un safata de forn i li afegim una mica de sal i oli. Escalfem el forn i quan estigui ben calent introduïm els carbassons durant 5 minuts a uns 200º.

Mentre s'estan fent, preparem la resta d'ingredients. Tallem a tires el pernil salat i el formatge fresc a daus i ho reservem. Passem una mica per la paella les gambes, més que res per a que treguin l'aigua i després no se'ns quedi el farcit molt líquid.

Quan estiguin els carbassons a mig fer els traiem del forn i amb l'ajuda d'un ganivet els buidem per dins, amb compte de no deixar-los molt fins, ja que, després se'ns faria molt difícil farcir-los. Un cop tenim la polpa fora el tornem a introduir al forn durant un 10 – 15 minuts vigilant que no se'ns facin massa i quedin tous.

A la paella on hem fet les gambes afegim una mica d'oli i hi podem el carbassó per a que es faci, quan estigui fet li afegim el pernil salat i les gambes que no han d'estar molta estona, ja que, les gambes ja les teníem prèviament passades una mica i el pernil si el fem massa quedarà molt salat. Ho apartem del foc i li posem els daus de formatge fresc. Ho movem una mica intentant que no se'ns trenqui el formatge fresc i ho reservem. Si us fixeu aquí no cal afegir sal, ja que, el pernil salat ja ens donarà el gust salat que cal.

Bé, traiem els carbassons del forn que ja estan fets, li posem per damunt el farcit que tenim preparat i una mica de formatge ratllat. Ho posem al forn fins a que el formatge estigui gratinat i ja ho podem servir.

Proveu-ho i ja em direu!

La cançó que us deixo es nova d'aquest any i m'agrada molt, i a més, el videoclip trobo que és genial. Segur que us agrada!

[embedplusvideo height="391" width="646" standard="http://www.youtube.com/v/8UVNT4wvIGY?fs=1" vars="ytid=8UVNT4wvIGY&width=646&height=391&start=&stop=&rs=w&hd=0&autoplay=0&react=1&chapters=&notes=" id="ep2687" /]

2 comentaris:

  1. Quina bona idea!!!! Una manera molt original de menjar verdura

    ResponElimina
  2. Segur que ha de ser boníssim i molt decoratiu. Per cert les fotos cada dia et queden més macques. Ah, i el vídeo molt guapo

    ResponElimina