dimarts, 4 de setembre del 2012

Conill en escabetx amb figues a la planxa

Aquesta recepta m’encanta! Surt boníssima! Podria dir que és un dels meus plats preferits.

He de reconèixer que al meu pare li queda espectacular, però, suposo que és el que passa quan portes molts anys fent-la. Jo he començat fa poc a cuinar-la, perquè, aquest és el típic plat que fa por i que sembla que hagis d’estar tot el dia tancat a la cuina, però, si la proveu veureu que és molt fàcil i segur que repetiu.

Podem aprofitar per cuinar molta quantitat, ja que, l’escabetx és una forma de cuinar que fa que els aliments es conservin durant bastant temps.

[singlepic id=162 w=400 h=300 float=center]

INGREDIENTS per a 4 persones:

  • 1 conill gran

  • 1 pebrot vermell

  • 1 pebrot verd italià

  • 1 porro

  • 1 ceba

  • 3 pastanagues

  • 4 – 5 alls

  • 4 boles de pebre negre sense moldre

  • 2 fulles de llorer

  • Sal

  • Oli d’oliva

  • Vinagre

  • 2 gots de vi blanc


COM ES FA?

Primer de tot, netegem i trossegem el conill en trossos petits. Els col·loquem en una safata de forn i ho salem bé. Hem d’aprofitar per salar-ho bé ara, ja que, quan s’estigui fent amb l’escabetx serà molt difícil de corregir-ho si ens ha quedat dolç. Li afegim un got de vi blanc i el cuinem al forn a 200º durant uns 30 - 40 minuts. El conill ha de quedar com si ens l’anéssim a menjar un cop el traguéssim del forn. Cuinant-ho prèviament aconseguim que no es quedi la carn blanca i que sigui més tendra. 

Mentre tenim el conill al forn aprofitem per tallar totes les verdures a tires (tipus wok). Sofregim els pebrots i les pastanagues a la mateixa cassola on farem més tard l’escabetx i un cop estiguin fets hi afegim el porro, la ceba, els alls, el pebre negre i les fulles de llorer i ho reservem.

Quan tenim fet el conill ho col·loquem damunt de les verdures. Ara és el moment de fer l’escabetx. Primer de tot hi posem el got de vi blanc, i després hi haurem d’afegir l’oli i el vinagre fins a cobrir-ho tot. Les proporcions que jo faig servir són: 3 gots d’oli per cada 1 de vinagre. Aquesta és una quantitat aproximada, ja que, depenent de si el vinagre que feu servir és més o menys fort haureu de modificar les proporcions.

Un cop ho tenim cobert pugem el foc i fem que tot bulli. Quan ha començat a bullir apaguem la vitroceràmica i ho deixem al mateix foc durant tota la nit i, al dia següent ja ho tindrem llest. Si en comptes de vitroceràmica teniu foc heu de baixar el foc al mínim i deixar-ho durant aproxidament mig hora que es faci molt a poc a poc.

Si volem conservar-ho en pots és molt important no treure-ho de la cassola mentre estigui calent i cobrir-ho tot amb l’escabetx, ja que, si queda alguna part del conill sense cobrir se’ns pot fer malbé.

A l’hora de presentar el plat agafem unes figues, que ara són boníssimes, les obrim per la meitat i les passem per la planxa. La planxa ha d’estar molt calenta per a que es caramel·litzin ràpid i no se’ns desfacin.

Segur que us encantarà! Proveu-ho i ja em direu que tal us ha sortit.

La cançó que us deixo avui és bastant antiga, però, jo l’escoltava de petita quan el meu pare me la posava i sempre em porta molt bons records. Segur que us agrada molt.

Salut!

[embedplusvideo height="512" width="646" standard="http://www.youtube.com/v/eYSbUOoq4Vg?fs=1" vars="ytid=eYSbUOoq4Vg&width=646&height=512&start=&stop=&rs=w&hd=0&autoplay=0&react=1&chapters=&notes=" id="ep6674" /]

4 comentaris:

  1. Mai ens cansarem de reivindicar la carn de conill, que és sana i bona! En escabetx és un bon plat, i més acompanyat d'unes figues!
    No decaiguis i segur que a la llarga et quedarà tan bo com a ton pare!

    ResponElimina
  2. Lo de les figues espectacular, si a més li poses una mica de sucre abans de passar-ho per la planxa i després una mica de foie... per "fer-li la ola"

    ResponElimina
  3. Tens raó! encara hi ha molta gent que es resisteix i que li costa fer servir conill en els seus plats... però jo sempre intento recomanar-ho perquè és una carn molt fina i molt bona...

    ResponElimina
  4. Ummmm prenc nota... pot ser la recepta d'un bon aperitiu! es provarà...

    ResponElimina