divendres, 19 d’octubre del 2012

Coca d'escalivada, tomàquet i formatge de cabra

Arriba el cap de setmana i segur que teniu algun compromís a casa: algun amic que us ve a sopar, un dinar familiar... doncs bé! Us deixo una recepta que us pot anar bé i què és molt fàcil.
Farem una coca com la que vam fer amb ceba i botifarra però, li canviarem els ingredients. Farem una coca d’escalivada i tomàquet amb formatge de cabra. Igualment, aquesta massa de coca podeu fer-la servir amb multitud de combinacions.

INGREDIENTS per a 4 persones: 
Per fer l’escalivada:
  • 2 pebrots vermells
  • 3 albergínies
  • Oli d’oliva
COM ES FA?
Preparem la massa com vam fer a la recepta de Coca amb recapte i llonganisa.
Mentre deixem reposar la coca farem l’escalivada. Netegem bé els pebrots i les albergínies. Mullem un paper de cuina amb l’oli d’oliva i li passem per damunt a les verdures. Introduïm les verdures en una safata al forn i les deixem que es facin durant uns 20 minuts a 180º. Les haurem d’anar girant per a que es facin per tots els costats. Quan veiem que la pell comença a torrar-se és quan les hem de treure.
Deixarem que es refredi l’escalivada i aprofitarem per tallar el formatge i el tomàquet a rodanxes i per estirar la massa i donar-li forma de coca. 
Quan tenim la verdura freda la pelem i la tallem a tires. Com que les verdures ja estan fetes haurem de fer una mica la massa abans. Amb el forn encara calent, col·loquem la massa estirada en una safata de forn i li fiquem per damunt cigrons secs. Amb això aconseguirem que la massa es faci però no ens pugui. La deixem uns 5 – 10 minuts i la tindrem quasi feta. Penseu que a l’hora d’estirar-la l’heu de fer molt fina, ja que, la gràcia és que quedi cruixent i fineta, per això no trigarà molt de temps en fer-se.
Col·loquem per damunt l’escalivada, el tomàquet i el formatge i li afegim sal. Només quedarà deixar-la al forn durant uns altres 5 minuts per a que es faci el tomàquet i el formatge es desfaci i ja la tindrem llesta.
En el moment de servir-la li podem afegir un raíg d’oli per damunt perquè quedi més brillant.
AMB QUINA MÚSICA CUINEM?
Avui tenim una cançó que ha tingut molt d'èxit aquest últim any. We are young del grup Fun.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada