Aquesta no és una recepta que costi gaire de fer però has de tenir temps, ja que, per a que quedi ben confitada ha d'estar moltes i moltes hores a foc fluix. Si feu això segur que us surt dolça i bona, ideal per fer servir en torrades i en molts plats. A més, jo guardo l'oli per amanir carns i amanides!
INGREDIENTS:
- 6 – 7 cebes morades
- oli d'oliva verge extra
- sal
- sucre
COM ES FA?
Tallem la ceba rodanxes. Fiqueu-vos unes ulleres per no plorar perquè estareu estona tallant ceba ;-)
Un cop la tenim tallada la fiquem en un bol i li afegim una cullerada de sal i una cullerada de sucre. Ho remenem al mateix bol i ho deixem uns 10 minuts (no cal gaire estona).
En una paella fiquem la ceba i la cobrim d'oli. Penseu que després us rebaixarà molt el volum amb el que al principi no passa res perquè no cobreixi del tot. S'ha de ficar la ceba i l'oli en fred perquè s'ha de fer a foc molt baix.
La deixem al mínim durant unes hores. Veureu que surten unes bombolles petites a l'oli però no s'ha de fregir si no que s'ha de fer molt a poc a poc. Penseu que la de la fotografia va estar al foc 7 hores!
Veureu que està feta quan agafi un color fosc com el de fotografia. Queda boníssima! I us servirà per donar un toc especial a multitud de plats!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada