dimarts, 13 de novembre del 2012

Ceba confitada

Receptes de ceba confitada n'hi han moltes i totes s'assemblen molt però cadascú li dóna un toc característic. Avui us ensenyaré el meu.

Aquesta no és una recepta que costi gaire de fer però has de tenir temps, ja que, per a que quedi ben confitada ha d'estar moltes i moltes hores a foc fluix. Si feu això segur que us surt dolça i bona, ideal per fer servir en torrades i en molts plats. A més, jo guardo l'oli per amanir carns i amanides!



INGREDIENTS:

  • 6 – 7 cebes morades

  • oli d'oliva verge extra

  • sal

  • sucre

COM ES FA?

Tallem la ceba rodanxes. Fiqueu-vos unes ulleres per no plorar perquè estareu estona tallant ceba ;-)

Un cop la tenim tallada la fiquem en un bol i li afegim una cullerada de sal i una cullerada de sucre. Ho remenem al mateix bol i ho deixem uns 10 minuts (no cal gaire estona).

En una paella fiquem la ceba i la cobrim d'oli. Penseu que després us rebaixarà molt el volum amb el que al principi no passa res perquè no cobreixi del tot. S'ha de ficar la ceba i l'oli en fred perquè s'ha de fer a foc molt baix.

La deixem al mínim durant unes hores. Veureu que surten unes bombolles petites a l'oli però no s'ha de fregir si no que s'ha de fer molt a poc a poc. Penseu que la de la fotografia va estar al foc 7 hores!

Veureu que està feta quan agafi un color fosc com el de fotografia. Queda boníssima! I us servirà per donar un toc especial a multitud de plats!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada