dimarts, 20 de novembre del 2012

Estofat de costelles de xai amb llenegues

El diumenge passat vam sortir a buscar bolets a... uix que això no es diu ;-) jejeje Havien dit pronosticat pluja però com que les ganes ens podien vam sortir igual. No vam trobar masses rovellons (els suficients per fer una tapeta amb sal grossa i una mica d'all i julivert) però si que vam trobar bastantes llenegues, una mucosa genial per fer en estofat de carn. A més, m'ha anat genial per curar aquest refredat que m'he agafat després del xàfec que ens va caure damunt :-(

INGREDIENTS per a 2 - 3 persones:

  • 400 - 500 gr. de costelles de xai (també es pot fer amb vedella)
  • 1 cullerada sopera de tomàquet fregit
  • 2 patates
  • 1 ceba gran
  • 150 gur de pèsols
  • 300 gur de llenegues
  • 2 carxofes
  • 1 fulla de llorer
  • aigua
  • sal
  • oli

COM ES FA?

Tallem la ceba i la sofregim a l'olla ràpida amb una mica d'oli. Quan estigui transparent li afegim la carn salpebrada per a que es dauri. Quan agafi color li afegim la cullerada sopera de tomàquet, la fulla de llorer i l'aigua fins a cobrir-ho tot. Tanquem l'olla i deixem que es faci 2 minuts des de que comenci a sortir el vapor. 

Mentre s'està fent pelem i trenquem la patata a trossos grans. Li afegim a l'olla un cop hagin passat els 2 minuts i tornem a tancar. Ho deixarem que es faci durant 4 minuts més des de que comenci a sortir el vapor.

Tallem les carxofes i les llenegues un cop netes a trossos no molt petits. Ho afegim a l'olla amb els pèsols i tornem a tancar durant 6 - 7 minuts. Un cop passat el temps corregim el suc de sal i, si ens ha quedat molt clar, ho deixem que bulli una miqueta perquè s'evapori. A mi personalment és un plat que m'agrada menjar amb cullera i m'agrada que quedi caldós.

Aquesta recepta, junt amb l'arròs cremós de shiitake, participa a la Recepta del 15 de Els fogons de la bordeta del mes de novembre dedicada als bolets.

AMB QUINA MÚSICA CUINEM?

Avui cuinem amb Blaumut i el seu Pa amb sal i oli.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada