INGREDIENTS per a 2 - 3 persones:
- 400 - 500 gr. de costelles de xai (també es pot fer amb vedella)
- 1 cullerada sopera de tomàquet fregit
- 2 patates
- 1 ceba gran
- 150 gur de pèsols
- 300 gur de llenegues
- 2 carxofes
- 1 fulla de llorer
- aigua
- sal
- oli
COM ES FA?
Tallem la ceba i la sofregim a l'olla ràpida amb una mica d'oli. Quan estigui transparent li afegim la carn salpebrada per a que es dauri. Quan agafi color li afegim la cullerada sopera de tomàquet, la fulla de llorer i l'aigua fins a cobrir-ho tot. Tanquem l'olla i deixem que es faci 2 minuts des de que comenci a sortir el vapor.
Mentre s'està fent pelem i trenquem la patata a trossos grans. Li afegim a l'olla un cop hagin passat els 2 minuts i tornem a tancar. Ho deixarem que es faci durant 4 minuts més des de que comenci a sortir el vapor.
Tallem les carxofes i les llenegues un cop netes a trossos no molt petits. Ho afegim a l'olla amb els pèsols i tornem a tancar durant 6 - 7 minuts. Un cop passat el temps corregim el suc de sal i, si ens ha quedat molt clar, ho deixem que bulli una miqueta perquè s'evapori. A mi personalment és un plat que m'agrada menjar amb cullera i m'agrada que quedi caldós.
Aquesta recepta, junt amb l'arròs cremós de shiitake, participa a la Recepta del 15 de Els fogons de la bordeta del mes de novembre dedicada als bolets.
AMB QUINA MÚSICA CUINEM?
Avui cuinem amb Blaumut i el seu Pa amb sal i oli.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada