dimarts, 27 de novembre del 2012

Gnocchis amb salsa gorgonzola

Fa temps que tenia ganes d'intentar fer gnocchis a casa. Alguns amics m’havien comentat que era molt fàcil i que el resultat era molt bo i realment tenien raó.

He de reconèixer que el procés és bastant entretingut, sobretot pel que fa a fer les boletes ja que em feia gràcia que tinguessin les ratlles característiques d’aquest tipus de pasta; però, tot i així us aconsello que proveu de fer-ho perquè segur que us agraden.

img_20121127_174222

INGREDIENTS per a 2 persones:

Per fer el gnocchis
  • 3 - 4 patates
  • farina
  • sal
  • pebre negre
  • 1 ou
Per fer la salsa gorgonzola:
  • 200 gr de formatge gorgonzola
  • llet
COM ES FA?

Començarem fent el gnocchis: bullim les patates amb la pell perquè no perdin el midó. Quan estiguin toves les traiem de l’aigua, les pelem, les xafem i deixem que es refredin una mica.

Li afegim una mica de sal, pebre negre i l’ou sencer i ho xafem tot amb una forquilla fins que quedi textura de puré. Ara és el moment de ficar-hi les mans! (ben netes sempre eh! ;-)) Li anirem afegint farina poc a poc i anirem amassant fins a que no se us enganxi a les mans. Pels que heu provat de fer masses de coca o de pizza veureu que la massa del gnocchis costa una mica més.

Quan ja tenim feta la massa és el moment de fer les boles (ideal si teniu nens!). Agafarem trossos grans de pasta i farem tires (com quan fèiem serps de plastilina al col·legi!) i un cop les tenim fetes les tallem amb unes tisores a trossos més petits. Els agafem i els hi donem la forma. Tothom coneix la mida dels gnocchis i la forma que tenen pel que ja sabeu com han de quedar jejeje. Si voleu fer-los més autèntics podeu fer les ratlles ajudant-vos d’una forquilla.

Prepararem la salsa: en una cassola petita desfem el formatge amb una miqueta de llet i li afegim una mica de sal i pebre negre.

Ja tenim tot llest! Ara faltarà bullir el gnocchis i ficar-hi la salsa per damunt. Sabreu que el gnocchi està fet quan comenci a flotar a l’aigua. És el moment de treure’ls.

Segur que amb aquesta recepta triomfeu!

HE CUINAT AMB...

La nova pel·lícula de James Bond i la seva banda sonora d'Adelle Skyfall


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada