dijous, 22 de novembre del 2012

Amanida d'arròs d'hivern

Qui ha dit que l’hivern no es poden fer amanides? Que només són per l’estiu? Realment els que dinem fora de casa i ens portem la carmanyola a la feina trobem a les amanides un recurs fàcil i ràpid; però, quan arriba l’hivern tot es complica, ja que, et venen de gust coses més calentes i no tant de tomàquet, pebrot...

El plat d’avui se’m va acudir en un curs que estic fent al Centre Cívic de Sant Pere i Sant Pau amb el cuiner Xavier Fabra del Restaurant Quinta Forca. En la seva primera classe ens va ensenyar la quantitat de coses que podíem fer amb verdura ecològica i una de les formes era amanint-la amb oli, vinagre i sal i conservant-la a la nevera. Al sentir-ho vaig veure un recurs fàcil per portar verdura a la feina, ja que, bullir la verdura pel dia següent no dóna molt bons resultats ;-). Serà que estic tot el dia pensant en carmanyoles jejeje

La recepta que us ensenyaré avui és molt molt fàcil però ja veureu que el resultat és molt bo. Tindreu un plat molt complet. Una peça de fruita de postres i a seguir treballant!

INGREDIENTS per a 2 - 3 carmanyoles:
  • ½ col llombarda ecològica
  • 250 gr d’arròs
  • 100 – 150 gr de blat de moro dolç
  • 2 llaunes de tonyina en conserva
  • 1 fulla de llorer
  • oli d’oliva
  • sal
  • vinagre
COM ES FA?

Tallem a tires fines la col llombarda i les posem dins d’una carmanyola. Li afegim sal, vinagre a gust i oli d’oliva. Ho removem tot per a que s’impregni i ho deixem a la nevera durant 24 hores mínim. 

Bullim l’arròs amb sal i la fulla de llorer. Quan estigui ho refredem i ho posem en bol.

Li afegim a l’arròs, la col que ja estarà més tova, el blat de moro dolç i les dues llaunes de tonyina. Ja ho tenim llest!

Què us ha semblat? Fàcil eh! A més podeu aprofitar per fer més col i deixar-ho a la nevera per completar qualsevol tipus d’amanida o per acompanyar carn a la planxa.

AMB QUINA MÚSICA CUINEM?

Avui música moguda! M’encanta aquesta cançó! Sing it back de Moloko.

2 comentaris:

  1. Cada dia m'agrada més aquest bloc. Té un toc d'originalitat que el fa especial. M'agrada, crec que ja t'ho vaig dir, la idea de cuina que hi ha a darrera, el saber que no cal ser molt sofisticat, que amb allò que es té a la nevera sempre es poden "inventar" plats exquisits i a més diferenciats i variats. M'encanta el tractament de les fotos, la d'avui, expressió del menjar de carmanyola, és genial.

    ResponElimina
  2. Oh moltes gràcies! La veritat és que de moment el tema de les fotos és el que em costa més però ara començo a provar cosetes noves i li estic començant a agafar el gust... Gràcies pel comentari! Em fa molta il·lusió que les meves receptes agradin! :-)

    ResponElimina